Застосовується, коли очні краплі недостатньо знижують очний тиск або викликають значні побічні ефекти, а також як початкове лікування при глаукомі. SLT використовується більше 25 років у США та в усьому світі.
Хто є кандидатом для SLT?
Пацієнти, які мають первинну або вторинну відкритокутову глаукому і потребують зниження внутрішньоочного тиску (ВОТ). Ваш офтальмолог остаточно визначить про доцільність процедури після проведення гоніоскопії (огляду кута передньої камери).
Як це працює?
Лазерна енергія подається на дренажну тканину ока. Це спричиняє хімічні та біологічні зміни в тканині, що призводить до кращого відтоку рідини через дренажну систему ока. Це врешті-решт призводить до зниження ВОТ. Для появи результатів може знадобитися 1-3 місяці, ефект триває як правило від 1 року до 5 років.
Наскільки він ефективний і скільки триває?
SLT знижує ВОТ приблизно на 30% при використанні в якості початкової терапії. Це прирівнюється із зниженням ВОТ найпотужнішим та найчастіше застосовуваним класом препаратів від глаукоми (аналоги простагландину). Цей ефект може бути зменшений, якщо пацієнт вже закрапує ліки від глаукоми.