Лікування КАТАРАКТИ та ДЕМЕНЦІЯ✍?
У дослідженні Adult Changes in Thought (ACT) в Сіетлі в Kaiser Permanente Washington взяли участь понад 5000 учасників старші 65 років. На основі даних 3000 учасників дослідження ACT виявили, що обсерванти, які перенесли операцію з приводу катаракти, мали майже на 30% нижчий ризик розвитку деменції порівняно з не оперованими. Цей ефект зберігався до десяти років після операції, а також пов‘язаний з меншим ризиком деменції при хв. Альцгеймера. Результати були повідомлені 6 грудня в JAMA Internal Medicine.
Провідний дослідник д-р Сесілія С. Лі, доцент кафедри офтальмології Клорфайн у Школі медицини Вашингтонського університету, заявила:
«Результати дослідження неймовірні, тому що жодне інше медичне втручання не показало такого сильного зв’язку зі зменшенням ризику деменції у літніх людей».
Точно не було визначено механізмів, за допомогою яких це працює. Є припущення, що люди можуть отримувати більш якісну сенсорну стимуляцію після операції з катаракти, що має сприятливий вплив на розвиток деменції.
«Ці результати вказують на те, що сенсорна стимуляція мозоку важлива для здоров’я мозку», – сказав співавтор доктор Ерік Б. Ларсон, головний дослідник дослідження ACT і старший дослідник Вашингтонського Інституту охорони здоров’я Kaiser Permanente.
Інша гіпотеза полягає в тому, що після операції з катаракти люди отримують більше синього світла.
«Є клітини сітківки пов’язані з пізнанням і регуляцією циклів сну, і ці клітини добре реагують на синє світло. Катаракта блокує його проходження, а операція відновлює сприйняття синього спектру».
Ми ж можемо з впевненістю сказати, що настрій, вигляд і впевненість в собі зростають на 200% у пацієнтів після хірургії з приводу катаракти.
Подбайте про своїх рідних.
Ми можемо Вам у цьому допомогти.
Світломед - можливість побачити більше.